Lindevi IP 1 Konstgräs
7 september 2019
15:30

Referat: Lindome GIF - Älvängens IK

Seriefinal borta mot Lindome och revansch var utkrävd efter den mycket märkliga matchen i våras där vi tappade klar ledning till storförlust i ett av de större bottennappen någonsin. Tjejerna öppnar matchen fantastiskt, det står 0-3 till oss redan efter 12 minuter och det är total utspelning. I mitten av halvleken tappar vi boll på mitten och lämnar deras nummer 11 ensam mot en spelare, hon stannar och vänder om och skjuter in 1-3 på deras första skott på mål. Efter detta tappar vi spelet helt och nu släpper vi över kommandot till dem även om de inte skapar några större chanser känns det olustigt.
I andra halvlek öppnar vi återigen bra och är nära att göra mål flera gånger om, men istället kommer 2-3 på en omställning där vi inte räknar rätt. Nu är det riktigt jobbigt och tankarna gick givetvis till vårens möte, det skulle väl inte kunna hända igen. På en hörna nickar Emma in ett förlösande 2-4 mål, men vi hinner knappt jubla färdigt innan ännu en reducering sitter i nät. Nu är det chanser åt båda hållen men när de flyttar fram folk får vi lite mer ytor och då sätter vi både 3-5 och 3-6, oerhört skönt och rättvist sätt till matchen. På matchens sista spark sätter de 4-6 vilket blir slutresultatet.
Nu är det vi som sitter i förarsätet och upp till oss själva om vi ska vinna vår första serie sen nystarten.